İletken Kesme Makası

İletken Kesme Makası Nedir?

Değişmekte ve ilerlemekte olan dünya ile her sektör birçok atılım yapmıştır. Bu atılımlar ile değişen ihtiyaçların da karşılanması için her sektör kendi içinde farklı el aletlerine, yardımcı materyallere gereksinim duymuştur. Elektrik elektronik sektörü de bu gelişmekte ve ilerlemekte olan sektörlerden bir tanesidir. Elektriğin icadı ile insan hayatı çok yönlü kolaylaşmıştır. Aydınlanma, ısınma, ulaşım gibi alanlarda hem yaşam koşulları iyileşmiş hem de rahatlığımız artmıştır. Artık ulaşımda bile elektrik faktörü çok önemli bir hal almıştır. Şöyle ki her sabah kullanılan bir metro hattında bile elektrik enerjisine ihtiyaç duyulmaktadır. İletken kesme makası, elektrik kablolarını kesmek için kullanılan mekanik bir araçtır. Hidrolik iletken kesme makası ,elektronik iletken kesme makası gibi birçok çeşidi vardır. Eydem Grup iletken kesme makaslarının ankaradaki yetkili satıcısıdır.

İletken Kesme Makası Ne İçin Kullanılır?

Elektriğin gelişmesi ile kullanılan yardımcı materyallerde farklılık göstermiştir ve artmıştır. Kablolar, makaslar bu yardımcı aletlerden ilk akla gelenlerindendir. Kabloların bakımı, onarımı ya da montajın da kullanılan iletken kesme makası akla gelen ürünlerden sadece bir tanesidir. Kabloların boyutlarına göre yani kalın veya incelik durumuna göre iletken kesme makası değişiklik göstermektedir. İşlevleri aynı olmakta olup sadece iletken kesme makaslarının boyutu değişmektedir. Ayrıca iletken kesme makaslarının elektrikli ve manuel kullanılan çeşitleri mevcuttur. Kullanım yerine göre ya da kablonun kalınlığına göre değişim göstermektedir. Manuel olanlar da kablonun çeşidine göre farklılık göstermektedir. Yani çelik bir malzemeden üretilen bir elektrik kablosunu bakır malzemeden üretilen bir elektrik kablosunu kestiğimiz iletken kesme makası ile kesme durumumuz düşük bir ihtimal dahilindedir. Elektrikli olan iletken kesme makasları ise kalın veya çelik olan kabloları kesmekte hiçbir sorun yaşanmamaktadır.

İletken Kesme Makasını Nasıl Kullanırız?

Elektrik sektörü geliştikçe bu sektör çalışanları tarafından kullanılan bütün el aletlerinin çoğunun sap kısmı izole edilmektedir. Böylelikle olası bir yaralanma ihtimali az da olsa önlenebilmektedir. Bu el aletlerinden biri olan iletken kesme makası ile montaj sırasında ya da farklı bir ihtiyaç doğrultusunda elektrik kablolarının kesim işleminde kullanılır. İletken kesme makasını kullanırken elbette güvenlik önlemlerinin de alınması gerekmektedir. Kolay bir işlem gibi görünen kablo kesme işlemi iletken kesme makaslarının güçlü basınç kuvveti ile dikkat gerektiren bir işlemdir. Manuel ya da elektrikle çalışan iletken kesme makasları kullanıcısına büyük kolaylık sağlamaktadır.

İletken Kesme Makası Çeşitleri

hidrolik iletken kesme makası kablo kesme makası şafak,  kablo kesme makası izeltaş, kablo kesme makası hidrolik, kablo soyma pensesi

Yorumlar